Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
#1 Microsoft partner van NL
Console Werken bij

Waarom dit hét moment is voor ziekenhuizen om over te stappen naar Microsoft 365

Blogs
21-10-2024

In de dynamische wereld van de gezondheidszorg is IT een van de pijlers waarop je moet kunnen vertrouwen. Zeker nu veel ziekenhuizen nog steeds gebruikmaken van oudere software, zoals Office 2016, die binnenkort end-of-life gaat. Microsoft heeft aangekondigd dat de end-of-life is uitgesteld, maar dat zou geen reden moeten zijn om de overstap naar Microsoft 365 uit te stellen. Dit is het ideale moment om proactief te handelen en de moderne werkplek te omarmen.

Waarom nu overstappen?

Omdat Microsoft 365 veel verder gaat dan alleen een nieuwe versie van Office: het biedt je de tools en technologieën die nodig zijn voor betere samenwerking, veiligere gegevensopslag en de mogelijkheid om altijd en overal toegang te hebben tot belangrijke data.

De voordelen van Microsoft 365 voor ziekenhuizen

De overstap naar Microsoft 365 brengt tal van voordelen met zich mee, vooral als je kijkt naar de cloudgebaseerde mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kostenbesparing met licenties: Dankzij het NVZ-contract kunnen ziekenhuizen profiteren van gunstige voorwaarden bij de aanschaf van Microsoft 365-licenties. Dat betekent dat je toegang krijgt tot moderne tools voor samenwerking, zoals Teams en OneDrive, tegen lagere kosten.

  • Gebruikersadoptie en training: Een succesvolle overstap begint bij de medewerkers. Een goed doordacht adoptieplan, gericht op de verschillende persona's binnen het ziekenhuis, zorgt ervoor dat iedereen de nieuwe tools snel eigen maakt. Digicoaches en super-users kunnen daarbij een sleutelrol spelen.

“Medewerkers vormen het hart van elke succesvolle IT-transitie. Een goed adoptieplan zorgt ervoor dat zij de nieuwe tools snel omarmen en gebruiken.”

  • Beveiliging met Zero Trust: In een tijd waarin gegevensbescherming essentieel is, biedt Microsoft 365 een Zero Trust-beveiligingsmodel. Dit model gaat ervan uit dat geen enkele bron zomaar vertrouwd wordt, waardoor jouw gevoelige ziekenhuisdata altijd goed beschermd is.

“Veiligheid is een topprioriteit in de zorg. Met een Zero Trust-model binnen Microsoft 365 zorg je ervoor dat jouw gevoelige patiëntendata altijd beschermd is.”

  • Continu innoveren: Microsoft 365 staat nooit stil. Er worden voortdurend nieuwe functies en updates geïntroduceerd, wat betekent dat je ziekenhuis altijd kan profiteren van de nieuwste innovaties op het gebied van IT en samenwerking.

“Microsoft 365 biedt ziekenhuizen niet alleen meer samenwerkingstools, maar ook de mogelijkheid om continu te innoveren en de IT-omgeving up-to-date te houden.”

Wacht niet te lang

Hoewel Microsoft de end-of-life van Office 2016 heeft uitgesteld, is dit geen reden om de overstap naar Microsoft 365 uit te stellen. Juist nu is het de perfecte tijd om proactief te handelen. Door tijdig over te stappen, kunnen ziekenhuizen profiteren van alle voordelen van een moderne werkplek, zoals betere samenwerking, verhoogde veiligheid, en continuïteit in de zorg. Wachten tot het laatste moment brengt onnodige risico’s met zich mee, terwijl je met Microsoft 365 al voorbereid bent op de toekomst.

Zelf doen of uitbesteden?

Een belangrijke vraag die vaak opkomt, is of je deze transitie zelf moet doen of beter kunt uitbesteden. Het overstappen naar Microsoft 365 vraagt om een andere manier van beheren en beveiligen dan je wellicht gewend bent met on-premise omgevingen. Door te kiezen voor een betrouwbare IT-partner, kun jij je richten op je core business: het bieden van uitstekende zorg. Ondertussen zorgt jouw partner ervoor dat je IT altijd op rolletjes loopt.

“Of je nu kiest voor zelf doen of uitbesteden, met de juiste IT-partner kun je de focus leggen op zorgverlening terwijl de techniek veilig en efficiënt wordt beheerd.”

Wat is de volgende stap?

Of je nu aan het begin staat van deze reis of al enkele stappen hebt gezet, het is nooit te vroeg om na te denken over de toekomst van jouw IT-omgeving. Onze experts staan klaar om samen met jou te kijken naar de beste aanpak voor jouw organisatie.

Laten we samen jouw reis naar de moderne werkplek bespreken

Benieuwd naar de volgende stap voor jouw organisatie? Laten we samen jouw reis naar Microsoft 365 bespreken en ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij een soepele transitie. Of je nu klaar bent voor de overstap of nog de opties aan het verkennen bent, wij staan klaar om jouw team efficiënter en veiliger te laten werken, met een IT-infrastructuur die klaar is voor de toekomst.