Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner
#1 Microsoft partner van NL
Console Werken bij

Modern datacenter in Azure: 8 voordelen en redenen om te starten

De veranderingen op IT-gebied gaan razendsnel. Zeker nu thuiswerken geen optie meer is, maar een must. Veel bedrijven kijken op dit moment of ze applicaties versneld naar de publieke cloud kunnen brengen om ze zo beter te ontsluiten naar de medewerkers of het beheer op afstand eenvoudiger te maken. Ben jij inmiddels ook op zo'n verkenningstocht gegaan? En wil je weten wat een datacenter in Azure voor jouw organisatie kan betekenen? Wij geven je 8 goede redenen om er nu mee te starten.

1. Realtime inzicht in je datacenter

Veel bedrijven vinden het moeilijk om de status van het applicatie- en datalandschap inzichtelijk te maken. Wat kost een applicatie? Welke potentiële securitybedreigingen zijn er? Wat is de uptime? Ook als je je datacenter bij een private hoter draait, zijn de antwoorden op zulke vragen vaak lastig te achterhalen. Maar ga je naar de publieke cloud, dan krijg je dit soort informatie live in dashboards te zien. Je hebt realtime inzicht in kosten, security, alerts en uptime. Heel handig, want zo kun je direct schakelen als dat nodig is.

2. Eenvoudig op- en afschalen

Op dit moment kampen veel organisaties met een uitdaging op het gebied van schaalbaarheid. Bijvoorbeeld omdat zij een datacenter in verschillende landen willen laten draaien. Of even die ene applicatie willen hosten. Met een eigen datacenter is dat niet eenvoudig, maar met Azure kun je direct opschalen of een applicatie live zetten. Wil je een applicatie in de Verenigde Staten draaien? Dat doe je met één druk op de knop. Is het nodig om (tijdelijk) af te schalen? Ook dat regel je binnen Azure in een handomdraai.

3. Werken met de laatste techniek

Veel bedrijven hebben de behoefte aan nieuwe hardware. Kersverse technologieën – bijvoorbeeld op AI-gebied – worden aan de lopende band beschikbaar gesteld en vragen om state of the art hardware. Maar als je 3-4 jaar geleden hebt geïnvesteerd in hardware, is het heel lastig om dit aan te schaffen. Gebruik je Azure, dan beschik je altijd over de laatste functionaliteiten en de snelste hardware. Geen oude, trage servers meer – je werkt met de techniek die jouw business op dát moment nodig heeft! En heb je iets niet meer nodig dan zet je het uit en kost het je ook niets meer.

4. Soepel samenwerken met partners

Werk je met een private omgeving, dan is het vaak lastig om te zorgen dat externe IT partners toegang tot de omgeving te krijgen. Ook hebben ze veel uitleg nodig over hoe de omgeving werkt. Azure is opgebouwd om ervoor te zorgen dat partners veilig toegang krijgen tot de omgeving. Ook is Azure functioneel voor elke partner gelijk. Je kan de partner eenvoudig de juiste rechten geven en de partner kan vervolgens snel aan de slag gaan. Dit scheelt enorm veel consultancykosten. En de samenwerking met IT-partners verloopt een stuk soepeler!

5. Minder onderhoud, meer innovatie

Het IT-landschap zit in een stroomversnelling. Omdat er veel nieuwe functionaliteiten en technologieën bij komen, is het voor een IT-afdeling erg moeilijk om het landschap te beheren én alle wensen van de business te behartigen. Omdat onderhoud en uitvoering zoveel tijd kosten, komt de IT-afdeling simpelweg niet toe aan innovatie. Geef je het beheer van de infrastructuur uit handen, dan kan de IT-afdeling stukken beter op de businessvraag focussen en bekijken hoe zij de business kan helpen om concurrentievoordeel te behalen. Ook kan zij nieuwe initiatieven veel sneller testen en (bij succes) naar de markt brengen. En juist dáár zit de kracht van de interne IT!

6. Alléén betalen voor wat je gebruikt

Van oudsher ben je gewend aan CAPEX. Je koopt bijvoorbeeld servers voor 5 jaar. Maar eigenlijk wil je overgaan op OPEX omdat je dan betaald voor de functies die je dan nodig hebt. Met Azure kan dat, omdat je maandelijks betaalt voor wat je nodig hebt en gebruikt. Daardoor kunnen de kosten de ene maand lager uitvallen dan de andere. Bij private cloud hosters heb je het nadeel dat je vaak binnen de contract termijn vastzit aan bedragen of technieken die niet meer concurrerend zijn., daar heb je bijvoorbeeld een 4-jarig contract terwijl je er misschien de laatste 2 jaar er bepaalde diensten helemaal niet meer uit gebruikt Meer weten over hoe je met een datacenter in Azure kosten kunt besparen? Lees dan meer in deze blog.

7. Microsoft, dicht bij de bron blijven

Verhuis je naar Azure, dan zet je je eigen serverplatform neer bij de partij die windows en SQL-server heeft gemaakt: Microsoft. En wie weet er nu meer vanaf dan de softwaregigant zélf? Als je binnen Azure werkt, weet je zeker dat alles goed en veilig wordt beheerd. In financieel opzicht profiteer je ook van deze keuze, want Microsoft kan licenties zelf het goedkoopst aanbieden.

8. Meer flexibiliteit en innovatiekracht

Heel veel markten worden nu opgeschud door de inovatie kracht van IT. En vanwege de crisis moeten bedrijven anders gaan werken, wat ook een reeks aan veranderingen teweegbrengt. Nieuwe spelers staan op en introduceren in rap tempo innovatieve functionaliteiten. Door de verhoogde activiteit bij concurrenten veranderen businessmodellen óók snel. Wil jij meeliften op de innovatietrein? Een publieke cloud helpt je om mee te bewegen met de veranderingen in de markt. Je hebt meer flexibiliteit en kunt stukken sneller schakelen en zelf innoveren Dat komt vooral door de PaaS-diensten die Azure biedt, zoals language understanding, standaard machine learning en algoritmes. Als je wilt, kun je deze direct inzetten. Bij een private datacenter is dat anders: daar zou je zulke diensten op je eigen platform moeten bouwen. Een onbegonnen taak. Maar in Azure zet je de bewuste diensten gewoon aan!
Snel en veilig naar Azure

Mission Critical Azure

Gestandaardiseerd en volgens een bewezen aanpak naar Azure.
Heeft de publieke cloud jouw interesse gewekt? En wil je graag weten wat Azure voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.