Ga naar content
Wij zijn de #1 Microsoft partner van Nederland
#1 Microsoft partner van NL
Console Werken bij

Microsoft lanceert Wave 2 van Copilot AI

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?

De opmars van AI is niet te stoppen en Microsoft loopt voorop met de introductie van Wave 2 van Copilot AI in Microsoft 365. Deze update voegt niet alleen slimme tools toe die de productiviteit verhogen, maar tilt vooral samenwerking naar een nieuw niveau. Een van de spannendste vernieuwingen? *Copilot Pages*—een dynamisch canvas waarmee teams in real-time kunnen samenwerken, allemaal met een beetje hulp van AI.

Copilot Pages: Samenwerken, opnieuw uitgevonden

Copilot Pages is het meest opvallende onderdeel van deze update. Jared Spataro van Microsoft noemt het "het eerste digitale artefact van het AI-tijdperk" en dat zegt eigenlijk alles. Stel je voor: je werkt samen in een gedeelde ruimte waarin iedereen tegelijkertijd kan bewerken, en AI helpt met het toevoegen en verbeteren van content. Of je nu data uit bestanden, de cloud of het web nodig hebt, Copilot helpt je team alles in real-time te verwerken. Een nieuwe manier van werken die nu beschikbaar is voor Microsoft 365 gebruikers en binnenkort ook voor miljoenen gratis gebruikers.

null

Meer kracht voor Excel-gebruikers dankzij Python

Ook voor Excel-gebruikers brengt Wave 2 goed nieuws: Copilot ondersteunt nu Python, een krachtige tool voor data-analyse. Wat betekent dit voor jou? Je kunt geavanceerde analyses doen—van voorspellingen tot risicobeheer—zonder dat je zelf een programmeur hoeft te zijn. Excel krijgt daarnaast nieuwe formules, betere draaitabellen en grafieken en kan nu zowel tekst- als numerieke data verwerken. Het is alsof je een datascientist in je team hebt, zonder er een aan te nemen.

null


Slimme Automatisering met Copilot Agents

Maar dat is niet alles. Met *Copilot Agents* brengt Microsoft automatisering naar een heel nieuw niveau. Deze slimme assistenten kunnen taken voor je automatiseren en bedrijfsprocessen op de achtergrond uitvoeren, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is. Met de Agent Builder in BizChat en SharePoint kan iedereen eenvoudig zijn eigen AI-agent creëren, die data doorspit en waardevolle inzichten oplevert.

Supercharge your business with agents built with Microsoft Copilot ...

Verbeteringen in bekende Microsoft 365-apps

Naast deze indrukwekkende innovaties zijn er tal van verbeteringen in apps die we al dagelijks gebruiken. Zo helpt Outlook je nu om snel je belangrijkste e-mails te vinden met de nieuwe *Prioritize my inbox*-tool. Deze tool analyseert Copilot vergaderingen in Teams om een samenvatting te maken, en kan PowerPoint je helpen een presentatie op te stellen met de nieuwe *Narrative Builder*. In OneDrive kun je nu in no-time bestanden doorzoeken met de hulp van Copilot zonder uren te hoeven bladeren.

Jouw feedback is goud waard!

Wat Microsoft uniek maakt, is hun vermogen om écht naar hun klanten te luisteren. Jullie feedback vormt de basis van hun innovaties. Dankzij input van meer dan 1.000 bedrijven heeft Microsoft dit jaar maar liefst 700 productverbeteringen doorgevoerd en 150 nieuwe functies gelanceerd. Met de introductie van de nieuwste GPT-4o-modellen is de snelheid en efficiëntie van Microsoft 365 Copilot zelfs verdubbeld, waardoor je nog meer uit jouw werk kunt halen.

Als Microsoft Value Partner (MVP) heb ik de mogelijkheid om niet alleen jullie uitdagingen en wensen direct bij Microsoft neer te leggen, maar ook samen te werken aan oplossingen die écht impact hebben. Mijn doel is om jullie stem te vertegenwoordigen en ervoor te zorgen dat jullie optimaal profiteren van de nieuwste technologieën.

Deelname aan de Wortell Innovation Circle

Wil je actief bijdragen aan de toekomst van AI binnen jouw organisatie? Word lid van de gratis Wortell Innovation Circle, een exclusieve groep van early adopters die samen ontdekken hoe Microsoft 365 Copilot bedrijven transformeert. Elke laatste vrijdag van de maand organiseren we een interactieve sessie waarin je – zelfs zonder een licentie – inzichten kunt delen, nieuwe functies kunt ontdekken en ervaringen kunt uitwisselen met andere bedrijven.

Als lid blijf je op de hoogte van de nieuwste updates, ontvang je waardevolle kennis rechtstreeks van onze MVP’s of van Microsoft zelf en krijg je de kans om jouw organisatie voorop te laten lopen in een steeds veranderende technologische wereld.

Word lid van de gratis Wortell Innovation Circle!

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren we een interactieve sessie waarin je – zelfs zonder een licentie – inzichten kunt delen, nieuwe functies kunt ontdekken en ervaringen kunt uitwisselen met andere bedrijven.