Hoe komt de Holosuite van pas in de non-profitsector?
Holosuite voor de non-profitsector
Een 360-graden-beeldervaring, mixed-reality-toepassingen, slimme wanden en de HoloLens – allemaal in één ruimte, zodat je bepaalde situaties kan schetsen die je normaal gesproken alleen live zou kunnen ervaren. Een toekomstscenario? Absoluut niet! De
allereerste Holosuite is namelijk een feit. Microsoft heeft deze bijzondere ruimte gebouwd in een Customer Experience Center in Amsterdam. Een prachtig staaltje technologie, maar wat kán je er concreet mee? Om deze vraag te beantwoorden hebben we in de Holosuite elf scenario's gebouwd over allerlei industrieën heen, waaronder zorg, onderwijs en overheid.
Holosuite: toonbeeld van de multi-experience
Tegenwoordig zijn we steeds minder afhankelijk van één apparaat. We bewegen in rap tempo toe naar een wereld waarin alles met elkaar verbonden is. Niet voor niets heeft
Gartner de multi-experience uitgeroepen tot een van de tien belangrijkste ontwikkelingen in 2020. In onze visie is de Holosuite daar het perfecte voorbeeld van: de ruimte geeft je de unieke mogelijkheid om zo'n multi-experience te beleven.
Wij zijn blij dat we klanten nu kunnen meenemen in deze ervaring! Bij Wortell willen we namelijk dat jij je werk vlekkeloos kan doen. Hoe we dit doel bereiken? Door ervoor te zorgen dat je aan de voorkant een fijne werkplek hebt en dat alles aan de achterkant op rolletjes verloopt – op het gebied van veiligheid, maar ook waar het data en AI betreft. Vanuit die gedachte hebben we besloten om de krachten te bundelen met Microsoft om zo klanten in de Holosuite mee op reis te kunnen nemen.
Non-profit en de Holosuite: wat is de toegevoegde waarde?
Laten we de onderwijssector eens onder de loep nemen. Wie mixed reality omarmt, kan hiermee vormgeven aan het onderwijs. Zeker in een tijd waarin leerlingen opgroeien in een 3D-wereld (denk maar eens aan de vele levensechte games die zij in hun vroege jeugd al spelen!), kan je de lesstof niet meer volledig 'platslaan' in een 2D-omgeving.
Het Vechtdal College is op dit gebied een pionier: deze school heeft in de praktijk aangetoond dat leerlingen een voorsprong krijgen op leeftijdgenoten wanneer zij lesmateriaal tot zich nemen in 3D. Waarom? Simpel: ze begrijpen alles sneller.
Holosuite non-profitsector
Ook met het oog op de toekomst is de Holosuite nuttig voor het onderwijs. Steeds meer sectoren gaan gebruikmaken van een multi-experience-omgeving. De industrie loopt hierin voorop: zaken als ondersteuning op afstand en e-learning worden in deze sector al volop geïmplementeerd. Wie de multi-experience in de klas gebruikt, stoomt leerlingen écht klaar voor de toekomst: na hun afstuderen zijn zij helemaal klaar voor een loopbaan in de 'nieuwe' wereld die hen te wachten staat.
Een andere sector waarbinnen de Holosuite veel toegevoegde waarde biedt, is de zorg. Het
LUMC zet de HoloLens nu bijvoorbeeld in om artsen in opleiding te laten zien wat er precies in het lichaam gebeurt wanneer er een bepaald gewricht wordt gebruikt. Deze ervaring was tot voor kort niet te simuleren. De Holosuite is dan ook een enorme aanwinst voor het medisch onderwijs!
Van droom naar daad: de Holosuite-ervaring
Als je de Holosuite zelf eens wilt ervaren, hoe gaat dit dan in zijn werk? Eerst luisteren wij heel goed naar de problematiek waarmee jouw organisatie kampt. Vervolgens pakken we een scenario erbij dat hierop van toepassing is. In de Holosuite ervaar je de case: samen doen we een ton aan inspiratie op. Daarna is het tijd voor een hands-on workshop. Deze vullen we zó in dat je aan het eind van de middag een concrete case op papier hebt staan, waarop je eventueel kan voortborduren. Kortom, in één dagdeel gaan we samen van droom naar daad!
Meer weten of de Holosuite zelf ervaren? Neem gerust contact met ons op.