Cyberpraat: dé podcast voor digitale veiligheid!
In de podcast 'Cyberpraat' praten experts Jeroen Niesen en Dennis de Hoog je bij over de nieuwste updates binnen securityland. Ze bespreken risico's, maatregelen en geven praktische tips voor het verbeteren van jouw digitale veiligheid. Elk kwartaal staat er een nieuw en actueel onderwerp op de agenda. Wil je altijd voorop blijven lopen en tijdig geïnformeerd worden over cybersecurity-thema's die aandacht verdienen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Luister nu op Spotify, YouTube en meer.
Over Cyberpraat
Jeroen Niesen, Product Development Lead bij Wortell & MVP, gaat in gesprek met Dennis de Hoog, Security Solutions Specialist, over actuele onderwerpen in de wereld van cybersecurity. Of het nu gaat over technologische ontwikkelingen, de nieuwste trends binnen wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld NIS 2.0, IoT beveiliging, security awareness of organisatorische maatregelen, we hebben alle inzichten die je nodig hebt.
Episodes
- Trailer - Cyberpraat
- Episode 1: Bescherm je Sector 'Alles wat je moet weten over NIS 2.0 in jouw Branche'
- Episode 2: Machines en meer 'OT-beveiliging onder de loep
- Episode 3: De invloed van AI op de MxDR roadmap
- Episode 4: De evolutie van de CISO en CIO 'Van beveiliging naar strategische sleutelfiguren'
- Episode 5: Bestaat er nog een SOC in de toekomst?
Voor welke luisteraars?
Onze podcast heeft geen vast format. We willen je juist een open gesprek bieden met experts die je de beste tips en tricks geven. Of je nu een beginner bent op het gebied van cybersecurity of een doorgewinterde professional, 'Cyberpraat' biedt voor elk wat wils. De afleveringen van Cyberpraat duren ongeveer 30 minuten.
Dus zet je koptelefoon op, ontspan en bereid je voor om een boeiende reis door de wereld van cybersecurity te maken.
Managed eXtended Detection and Response
Episode 1: Bescherm je sector 'Alles wat je moet weten over NIS 2.0 in jouw branche'
Vandaag nemen Jeroen Niesen en Dennis de Hoog een deep dive in twee belangrijke pijlers van cybersecurity: de NIS 2.0-richtlijn en Operational Technology (OT). Zij bespreken in deze eerste aflevering van Cyberpraat in op de vernieuwingen in de NIS-richtlijn en de impact ervan op organisaties. Ook gaan zij dieper in op de wereld van OT, waar fysieke en digitale systemen samenkomen. Hoe kunnen we deze twee werelden harmoniseren voor een naadloze en veilige bedrijfsvoering?
Blijf luisteren, want we bieden niet alleen inzicht in de complexiteit van deze onderwerpen, maar geven ook praktische tips om jouw organisatie voor te bereiden op de uitdagingen van de toekomst. Dus, laten we samen de puzzelstukjes van NIS 2.0 en OT leggen voor een robuuste digitale toekomst. Veel luisterplezier!
Episode 2: Machines en meer 'OT-beveiliging onder de loep'
In de tweede aflevering van de Cyberpraat podcast nemen Jeroen Niesen en Dennis de Hoog je mee op een boeiende reis door de wereld van Operational Technology (OT) beveiliging. Maar voordat ze de diepte ingaan, kijken ze terug op de vragen rondom NIS 2.0 en de essentiële basismaatregelen - ookwel de 10 hygiënemaatregelen.
OT, vaak overschaduwd door Informational Technology (IT), is de stuwende kracht achter machines en systemen in de maak-industrie. Deze aflevering belicht de verbinding tussen technologie en de aansturing van machines die cruciaal zijn voor bedrijfsprocessen. Van verantwoordelijkheden tot de cruciale connectie tussen IT en OT, Jeroen en Dennis verkennen de praktische kanten van OT-beveiliging. Ze delen inzichten over de praktijk van beveiligingssystemen en bieden waardevolle tips voor het bereiken van optimale beveiliging. Laat je inspireren door hun inzichten en ontdek hoe je jouw organisatie kunt wapenen tegen de uitdagingen op het gebied van OT-beveiliging.
Episode 3: 'De invloed van AI op de MxDR roadmap'
De dreigingen in de digitale wereld nemen exponentieel toe en worden steeds complexer. Daarom kunnen we de inzet van Artificial Intelligence (AI) niet langer negeren. AI speelt een cruciale rol in onze cyberweerbaarheid, en deze rol zal alleen maar belangrijker worden. Toch roepen AI en automatisering veel vragen en zorgen op. Want hoeveel mensen durven daadwerkelijk in een zelfrijdende auto te stappen? Deze angst weerspiegelt vragen zoals: hoe behoud je het overzicht over geautomatiseerde processen en hoe zorg je ervoor dat ze foutloos verlopen?
Daarnaast nemen de zorgen rondom de beveiliging van data ook steeds meer toe. Om deze zorgen weg te nemen, heeft Wortell Managed Data Protection toegevoegd aan het MxDR-portfolio. Je wilt immers dat jouw data altijd beveiligd is en voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.
Kortom: laat je in deze aflevering inspireren door de roadmap van MxDR. Ontdek wat AI kan betekenen voor jouw securityprocessen en wat ervoor nodig is om deze technologie effectief te benutten.
Episode 4: De evolutie van de CISO en CIO 'Van beveiliging naar strategische sleutelfiguren'
Welkom bij de vierde aflevering van Cyberpraat! In deze aflevering duiken we in de veranderende rollen van de CISO (Chief Information Security Officer) en de CIO (Chief Information Officer). Beide functies zijn niet meer wat ze vroeger waren – hun rol wordt steeds strategischer en belangrijker voor de bedrijfsvoering. We bespreken hoe zij samenwerken met andere C-level collega's, hun worsteling rondom bewustwording op bestuurlijk niveau en hoe zij nieuwe technologieën inzetten om bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen. Ben je benieuwd wie nu de eindverantwoordelijkheid draagt voor cybersecurity binnen een organisatie? Of hoe deze professionals omgaan met de steeds veranderende dreigingen en druk? Luister dan snel naar deze aflevering van Cyberpraat waarin we deze keer de rol van de CISO en CIO onder de loep nemen!
Episode 5: Bestaat er nog een SOC in de toekomst?
Welkom bij een nieuwe aflevering van Cyberpraat! Deze keer duiken we in een interessante vraag: hoe ziet het Security Operations Center (SOC) van de toekomst eruit?
Met de opkomst van hybride werken, nieuwe technologieën en toenemende cyberdreigingen verandert de rol van het SOC razendsnel. Kunnen collega’s straks overal en altijd aan de slag? Wat betekent de opkomst van automatisering voor het dagelijks werk van SOC-teams? En hoe gaan we om met de groeiende complexiteit in IT-infrastructuur en interne dreigingen zoals datalekken?
Benieuwd of het SOC in zijn huidige vorm blijft bestaan? Of welke veranderingen we kunnen verwachten in processen en technologie? Luister dan naar deze aflevering van Cyberpraat, waarin we de toekomst van het SOC bespreken en ontdekken welke nieuwe uitdagingen en kansen op ons wachten!