Wortells eerste Hacktoberfest: een data- en AI-deepdive!
De maand oktober is wereldwijd omgedoopt tot 'Hacktober'. Hoog tijd voor Wortell en Microsoft om een passend event te organiseren: het Hacktoberfest. Ons data- en AI-team stroopte de mouwen op voor zijn eerste hackathon. Een hele belevenis!
Waar draaide het Hacktoberfest om?
Onze hackathon stond in het teken van code: dáár doken we met zijn allen in. Het idee: samen (meer) kennis opdoen omtrent machine-learning, AI en aanverwante zaken. De aanpak: we probeerden fouten en onduidelijkheden op te sporen in de bestaande documentatie en code van Microsoft-producten. Wie deze vond, kon een aanpassing registreren door een 'pull request' te doen via de edit-knop die op vrijwel elke handleidingpagina van Microsoft staat. Specialisten beoordeelden de suggestie en koppelden terug of deze werd geaccepteerd.
Als iemand erin slaagde om 4 pull requests te registreren, kreeg hij of zij een Hacktober-t-shirt van organisator Digital Oceans.
Hiaten opsporen en leren van elkaar: ready, set, hack!
Na een spetterende introductie van onze algemeen directeur Danny Burlage in het Microsoft Spaces Wortell-kantoor was het zover: de laptops werden opengeklapt en iedereen ging aan de slag. Omdat de focus op data- en AI-content lag, bogen wij ons onder meer over Power BI, Azure Machine Learning, Azure Search en Databricks. We liepen door een flinke reeks tutorials heen om daarover feedback te kunnen geven aan Microsoft. Er kwamen behoorlijk wat hacks voorbij: van overbodige regels code tot een verwijzing naar een niet-zichtbaar scherm.
Vanwege de diversiteit in de groep aanwezigen (naast onze Wortell-experts verwelkomden we studenten van de TU Delft en ervaren ontwikkelaars van andere bedrijven) stond de dag óók in het teken van kennisoverdracht. We leerden veel van elkaar: hoe je een GIT pull request doet, hoe je omgaat met LUIS en hoe Python- en Jupyter-notebooks precies werken, bijvoorbeeld. Daarnaast zagen we een datascientist en een softwaredeveloper nader tot elkaar komen – een nuttige kruisbestuiving, want zij schrijven code vaak op zeer verschillende manieren. Dit soort vruchtvolle interacties creëerden een communitygevoel: we kwamen allemaal samen om ons steentje bij te dragen aan nóg betere Microsoft-handleidingen. Belangrijk, want hoewel je veel kersverse technologieën al prima kunt gebruiken, is de documentatie eromheen nog niet altijd perfect uitgewerkt. Acties als het Hacktoberfest zorgen voor een structurele verbetering.
Geslaagde dag? Zeker weten!
Al met al kijken wij terug op een leuk en succesvol event. Het Hacktoberfest was uitstekend georganiseerd: tussen de hacks door genoten we van een rijkelijke lunch, heerlijke versnaperingen én een mooie rondleiding door het Microsoft-gebouw. We leerden nieuwe mensen kennen binnen ons vakgebied en wisselden kennis uit. Daarnaast was het natuurlijk goed om te zien dat we met zijn allen scherp genoeg bleken om zoveel pull requests te doen, waarmee we direct hebben bijgedragen aan de verbetering van diverse Microsoft-handleidingen!